21
Oct

Vergelijking isolatiepremies 2018-2019

De isolatiepremies in Vlaanderen blijven ook in 2019 van toepassing. Alleen de premie voor dakisolatie verandert. Die energiepremies kunnen je een hele stap vooruit helpen bij de isolatie van je dak, muren of vloer. Een woordje uitleg.

Er verandert weinig aan de isolatiepremies in het Vlaams Gewest in 2019 ten opzichte van de premies in 2018. Zoals de onderstaande vergelijkende tabel aantoont, wijzigt er dit jaar slechts één, die voor de dakisolatie. Bovendien komt er in 2020 een nieuwe Vlaamse dakisolatienorm.

Woon je niet in Vlaanderen? Ook in Brussel en Wallonië worden premies toegekend.

Vergelijking isolatiepremies 2018-2019

Vergelijking isolatiepremies 2018-2019

Let op: de aannemer moet voor de premies voor muurisolatie langs de buitenkant striktere technische specificaties (STS 71-2) naleven, die zowel slaan op de gebruikte materialen als op de installatie ervan.

En hoe zit het met de premie voor hoogrendementsglas? Die verandert ook niet in 2019 en is nog altijd 10 €/m2. De maximale U-waarde bedraagt ook nog steeds 1,1. Neem deze 5 criteria door om de juiste keuze te maken als je nieuwe ramen koopt.

Alle formulieren voor de aanvraag van isolatiepremies vind je op de website van Fluvius, onder de rubriek energiepremies.

Via Fluvius kan je bovendien nog andere energiepremies bekomen, bijvoorbeeld voor de installatie van een warmtepomp, een ventilatiesysteem of een zonneboiler. Er bestaan ook andere premies in Vlaanderen voor de vervanging van oude verwarmingsketels bij renovatiewerken.

Bonus voor ‘totaalrenovatie’

Goed om te weten: de bonus voor totaalrenovaties die op 1 januari 2017 gelanceerd werd, blijft eveneens van toepassing. Hoe meer werken je combineert over een periode van 5 jaar, hoe hoger de isolatiepremie die je ontvangt.

Een isolatieproject starten

Ben je klaar om te isoleren? Heb je alle vooroordelen over isoleren uit de weg geruimd? Dan staan onze isolatie-experts voor je klaar. Ze komen gratis bij je langs en onderzoeken zowel je dak, muren als vloeren. Ze adviseren je over de beste isolatie-oplossing voor jouw huis.